ÅRETS VAKRESTE BOK

Årets vakreste bok gikk til Bjørkas tidligere styreleder Terje Abusdal og forlegger Gösta Flemming for Hope Blinds Reason! Prisvinnerne i Årets vakreste Bøker representerer vår tids viktigste aktører innen bokdesign og illustrasjonskunst. Vinnerbøkene i 2020 stilles ut i Grafills lokaler R21 fra 4. - 22. november, Rosenkrantz gate 21, Oslo.

Juryens kommentar: Dette er sylskarpt gjennomført. Et nært sagt perfekt destillat av et åpenbart massivt materiale. Vanvittig presist i hver minste detalj. Omslaget er vibrerende vakkert-ekkelt, og bruken av transparent oransje plast over dypblått glanset papir utløser en metallisk, nesten tredimensjonal effekt. Imponerende smart løst hvordan omslagsfotoet endrer seg i det man fjerner smussomslaget; fra ild til vann. Snedig også hvordan tittelen på ryggen er for stor og derfor krummer seg rundt kanten. Hvert oppslag er kuratert med kirurgisk presisjon. Denne boka slipper ikke taket.
Terje Abusdal. Hope Blinds Reason
  /  Permalink  /  

VERKSTED FOR KAMERABASERT KUNST